De perfecte salade volgens Mr. Salad

De perfecte salade volgens Mr. Salad


Zo maak jij de perfecte salade

Veel mensen leiden tegenwoordig een gehaast leven en nemen daardoor niet meer de tijd om gezond te eten. En dat is zonde, want gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en veel tijd te kosten. Wij vertellen je hoe je eenvoudig en snel met slechts vijf ingrediënten de perfecte salade samenstelt!

Begin bij de basis van de salade

Elke salade begint natuurlijk met sla als basis. Bij Mr. Salad hebben we een speciale sla melange met diverse soorten sla. Naast de sla melange kun je ook kiezen voor meer groen door bijvoorbeeld spinazie aan je basis toe te voegen. Spinazie is gezond en bevat een hoge dosis aan ijzer. IJzer is belangrijk voor de vorming van rode bloedlichamen en het zuurstoftransport in het lichaam. Ook bevat spinazie de mineralen kalium, calcium, fosfor en magnesium.

Voeg proteïne aan de salade toe voor een gevuld gevoel

Het tweede ingrediënt dat in de perfecte salade thuis hoort, is een mager eitwitproduct. Een eiwitproduct zorgt er onder meer voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt van de salade en minder snel naar een tussendoortje grijpt. Voorbeelden van magere eiwitrijke producten zijn bijvoorbeeld kipfilet, biefstuk, ei of vis. Wanneer je veganistisch eet kun je kiezen voor tofu of tempeh als eiwitproduct. Of je nou vlees, vis, vegetarisch of veganistisch eet: bij Mr. Salad hebben we altijd een eiwitproduct dat perfect aansluit bij jouw levensstijl.

Ga los met groente, fruit en koolhydraten

Nu begint het samenstellen van je salade pas echt leuk te worden. Ga los met groente, fruit en koolhydraten om je salade nog meer smaak te geven. Je kunt natuurlijk kiezen voor de gebruikelijke komkommer en tomaat, maar kies ook eens voor peulvruchten. Peulvruchten zoals kikkererwten of linzen bevatten veel eiwitten, ijzer en b vitamines. Daarnaast bevatten kikkererwten een hoog gehalte aan tryptofaan. Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf aanmaakt. Je kunt het alleen uit voeding halen.
Voeg ook eens fruit als aardbei, mango of sinaasappel aan je salade toe. Dit geeft een verrassende smaak aan je salade.

Hoeveel soorten groente, fruit en koolhydraten je toevoegt aan je salade is helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Bij Mr Salad kies je als basis vier verschillende soorten mix-ins, maar je kunt altijd extra mix-ins kiezen!

Extra smaakmakers: dressing en toppings

Om je salade nog wat extra smaak te geven, kun je kiezen uit dressings en toppings. Bij Mr. Salad hebben we verschillende dressings en toppings, zodat jij je salade helemaal naar wens kunt samenstellen.

Zo wordt de dressing altijd apart geserveerd bij Mr Salad, is deze nooit op basis van olie en kun je kiezen uit 4 huisgemaakte dressings.

Voor wat extra bite en gezonde vetten is het ideaal om extra toppings aan je salade toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor pompoenpitten of cashewnoten. Maar ook granaatappelpitjes kunnen erg lekker zijn op een salade.

Weinig tijd en toch gezond eten?

Bij Mr. Salad helpen wij je graag met het samenstellen van de perfecte salade! Loop bij ons binnen aan de Goudsesingel 235a of bestel online. Wij maken jouw salade en zo houd jij tijd over voor andere leuke dingen.

Delen